10 tips om een mooie catalogus te maken

admin

Wil je graag je eigen catalogus maken maar weet je niet hoe te beginnen? Eenvoudig is het niet. Ik ben al meer dan 18 jaar grafisch ontwerper en ik heb al heel wat catalogi mogen maken. Hele dikke van meer dan 400 pagina’s die meestal wel een jaar meegaan tot hele fijne boekjes die soms driemaandelijks worden uitgegeven. De ene is heel creatief met prachtige foto’s en design, andere zijn eenvoudiger en to-the-point.

Het is aangeraden om een catalogi in InDesign te maken, dat is het perfecte opmaakprogramma daarvoor. Heb je een grote database, dan kan je die verbinden aan je catalogus door bvb. EasyCatalog. Dat is een plugin voor InDesign die je kan aankopen. Je kan je catalogus via die plugin verbinden met je database. Je maakt een template en kan via één enkele klik je volledige data in je catalogus laten inlopen. Heel handig maar het vraagt wel wat technische kennis en voorbereiding. Eenmaal het op punt staat is het zalig om mee te werken.

Wil je zelf eens proberen om een catalogus te maken? Vul je naam en mailadres hieronder in, klik op Verzenden en je kan direct de pdf met je 10 tips hier downloaden. Veel leesplezier

Liesbeth

Grafisch ontwerper

Atelier verso

 

     

    Met het downloaden van onze pdf gaat u automatisch akkoord met onze Privacy Policy (meer info: https://www.atelier-verso.be/privacy-policy/)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *