Over mij

Over aterlier verso

Hoe het starte
In mijn laatste job groeide ik door de jaren heen uit tot een specialist in brochures. Met de tijd kreeg ik steeds meer opdrachten binnen voor EasyCatalog, het uitwerken van jaarverslagen, rapporten en studies. Ik heb een passie voor het maken van grafieken, tabellen, infographics en templates. 
Wat ik zo waardeer in mijn werk is de combinatie van het technische aspect en het creatieve van de vormgeving. Deze combinatie sprak me enorm aan en ik wilde graag mijn expertise uitbreiden in deze niche. 
Na 20 jaar ervaring in de grafische sector voelde ik dat het tijd was om mijn eigen zaak te starten. De beslissing nam tijd in beslag; na maanden van overpeinzing, informatie verzamelen en een ondernemerscursus te volgen bij Syntra, besloot ik de stap te zetten. In juli 2021 richtte ik Atelier Verso op. 
Met mijn gedrevenheid, nauwkeurigheid en creativiteit kunnen klanten met een gerust hart hun project aan mij toevertrouwen. 
Ze besparen niet alleen tijd en middelen voor andere zaken, maar ik help hen ook geld en tijd te besparen zonder in te boeten aan kwaliteit. Voor mij is het belangrijk dat het voor alle partijen een win-win-win situatie is.
hoe het begon

Connecting the dots

Mijn carrière begon in een kleine drukkerij in Brugge, waar ik voornamelijk ontwerpen maakte voor de lokale middenstand. Het was een periode vol waardevolle lessen en ervaringen. 
Vervolgens werkte ik negen jaar lang voor een grote drukkerij en uitgeverij in Brugge. Daar was ik verantwoordelijk voor allerlei printopdrachten, variërend van KMO’s en overheden tot grote internationale merken zoals Toyota, Nato, Arcelor Mittal, Kazou, Vlaamse Overheid, VMM, VLAM, PepsiCo en Horta.
hoe het verder ging
In 2011 verhuisde ik naar Gent en vond ik werk bij een reclamebureau dat gespecialiseerd was in arbeidsmarktcommunicatie. Daar nam ik de interne communicatie voor bedrijven als MediaMarkt, Ikea en Hays voor mijn rekening.
Later werkte ik bij Adveo, een groothandel in bureaumateriaal. Voor hen creëerde ik de catalogus, die maar liefst 800 pagina’s telde. Daarnaast werkte ik aan brochures en grafisch materiaal voor hun beurs. Het was hier dat mijn passie voor catalogi ontstond en mijn interesse in automatisatie werd gewekt.

 

De afgelopen vijf jaar heb ik als grafisch consultant ervaring opgedaan in diverse reclame- en marketingbureaus, drukkerijen en KMO’s. Daarnaast heb ik ook gewerkt op de marketingafdeling van internationale bedrijven zoals Matexi, Samsonite, Aldi en Lidl.
meer over mij

Work hard, play hard

Ik ben Liesbeth De Backer, een veertiger, single en woonachtig in Gentbrugge. Mijn roots liggen in Beernem, dicht bij Brugge, waar ik ben opgegroeid. Creativiteit vormt de rode draad in mijn leven. Naast mijn werk als grafisch ontwerper ben ik ook bezig met het maken van houten juwelen onder de naam Lielie. Bovendien organiseer ik creatieve workshops en werk ik als haarstyliste
Ik koester een liefde voor tropische planten en maak graag tijd vrij om te reizen. Bruisende, creatieve steden zoals Barcelona en Berlijn fascineren me, maar mijn hart heb ik verloren aan Indonesië. Elk jaar probeer ik nieuwe eilanden te ontdekken, omdat ik me keer op keer laat betoveren door de diversiteit en schoonheid van dit land. 
TEAM
Bij Atelier Verso geloof ik sterk in samenwerking met gepassioneerde professionals. Voor grote projecten, drukke periodes of opdrachten die buiten mijn expertise vallen, vertrouw ik regelmatig op een team van freelancers
Ik werk nauw samen met een art director voor het uitwerken van conceptuele projecten, een grafisch ontwerper die me kan ondersteunen of vervangen, en een WordPress developer voor het bouwen van websites. Ook werk ik samen met copywriters, motion designers, retoucheurs en fotografen. 
Hoewel ik deze professionals inschakel, blijf ik altijd de contactpersoon en houd ik alles van begin tot eind nauwlettend in de gaten. 

Ik ontvang regelmatig aanvragen voor stages bij Atelier Verso. Helaas kan ik op dit moment geen stagiairs aannemen vanwege beperkte faciliteiten. Ik waardeer echter de interesse en kijk uit naar mogelijke toekomstige samenwerkingen.