Over ons

Over aterlier verso

Hoe het starte
In mijn laatste job was ik specialist in EasyCatalog, een tool waarmee je data geautomatiseerd kan importeren in een catalogus of prijslijst. Ik hou enorm van de combinatie van enerzijds het technische van de software en anderzijds het creatieve van de vormgeving en wou graag in deze niche verder gaan. Nergens vond ik echter een bedrijf dat zich hierin specialiseert.
Na 20 jaar ervaring in de grafische sector voelde ik mij klaar om mijn eigen zaak te starten en mij verder toe te leggen op deze automatisatie.
In juli 2021 besloot ik om Atelier Verso op te richten, een grafisch bureau dat gespecialiseerd is in het automatiseren van het overzetten van informatie naar een ontwerp.
Door mijn gedrevenheid, nauwkeurigheid en creativiteit kunnen klanten met een gerust hart hun project aan mij overdragen en winnen ze tijd en middelen voor andere zaken.
Mijn doel is om mijn klanten te helpen om geld en tijd te besparen zonder in te boeten aan kwaliteit, een win-win-win.
hoe het begon

Connecting the dots

Ik startte mijn carrière in een kleine drukkerij in Brugge waar ik vooral ontwerpen maakte voor de lokale middenstand, een heel leerrijke periode.
Daarna werkte ik 9 jaar voor een grote drukkerij en uitgeverij in Brugge waar ik alles deed rond printopdrachten voor KMO’s, overheden en zelfs grote internationale merken. Enkele klanten waren Toyota, Nato, Arcelor Mittal, Kazou, Vlaamse Overheid, VMM, VLAM, PepsiCo, Horta, …
hoe het verder ging
In 2011 verhuisde ik naar Gent en ging aan de slag in een reclamebureau dat gespecialiseerd is in arbeidsmarkt-communicatie. Ik verzorgde er ook de interne communicatie voor bedrijven als MediaMarkt, Ikea en Hays.

Daarna werkte ik bij Adveo, specialist in bureaumateriaal. Ik maakte voor hen de catalogus (die maar liefst 800 pagina’s telde), brochures en grafisch materiaal voor hun beurs.
Daar begon mijn liefde voor catalogi en mijn interesse in automatisatie.

De laatste 5 jaar werkte ik als grafisch consultant in verschillende reclame- en marketingbureaus, drukkerijen, en KMO’s maar ook op de marketingafdeling van internationale bedrijven als Matexi, Samsonite, Aldi, Lidl…
meer over mij

Work hard, play hard

Ik ben Liesbeth De Backer, 45 jaar, single en woon in Gentbrugge. Ik ben opgegroeid in Beernem, nabij Brugge en hou ervan om creatief bezig te zijn. 
Naast mijn job als grafisch ontwerper maak ik ook houten juwelen (Lielie), organiseer ik creatieve workshops en ben ik haarstyliste. Ik hou van plantjes en maak graag tijd voor reizen. Ik hou van bruisende, creatieve steden als Barcelona en Berlijn maar verloor mijn hart aan Indonesië.
Atelier Verso werkt nauw samen met andere gedreven professionals. Soms is het handig om op een team freelancers te kunnen rekenen voor grote projecten, bij drukte of voor opdrachten die gedeeltelijk buiten mijn expertise vallen. Daarom werk ik regelmatig samen met deze dames om me bij te staan. Ik blijf de contactpersoon en volg alles op van begin tot einde.
Deze drie prachtige dames staan mij bij met raad en daad:

Hanne Verbaeten

conceptuelegrafisch ontwerper

Hanne helpt ondernemers bij het scheppen van een krachtig bedrijfsimago. Ze ontwerpt een professionele huisstijl op maat van jouw onderneming die jouw waarden en missie uitstralen.

> Hanne en ik zijn de perfecte tandem. Zij zorgt voor de conceptuele ontwikkeling en ik werk dit dan volledig verder uit tot een mooi eindresultaat.

Ellis De Vuyst

grafisch ontwerper

Ellis haar missie is om bedrijven te helpen hun grafische zaken in een mooie vorm te gieten. Zodat alle drukwerk professioneel oogt, en de layout zit zoals die moet zitten.

> Ellis helpt mee met de automatisatie van grote opdrachten zoals catalogi en prijslijsten en kan me ook vervangen bij afwezigheid.

Evelyne Vanraes

wordpress developper

Evelyne maakt voor jou een unieke website die helemaal past bij waar jij voor staat. In de tijd die je uitspaart kan jij je bezighouden met waar jij goed in bent en het liefste doet. Dat is veel efficiënter.

> Evelyne helpt me met mijn website zodat die technisch in orde is en de snelheid optimaal is. 

Atelier Verso krijgt regelmatig aanvragen binnen voor stages. Helaas kunnen we momenteel geen stagiar aannemen omdat we de faciliteiten niet hebben.