20 jaar vormgever

Van duivel-doet-al naar expert in geautomatiseerde catalogi

Sinds ik in 2002 afstudeerde, werkte ik in de meest diverse bedrijven en sectoren. Ik startte in een drukkerij waar ik mij kon verdiepen in de geheimen van een perfecte print. Later werkte ik voor een reclamebureau waar ik zowat alles ontwierp van flyers tot jaarverslagen, van banners tot displays. In die twintig jaar was ik ook grafisch consultant voor heel wat grote bedrijven, zat ik ooit een hele nacht naast een klant om een catalogus tijdig af te werken en maakte zelfs brochures in zesentwintig talen voor de NAVO.

Vorig jaar nam ik een grote stap en lanceerde mijn eigen zaak als zelfstandige: Atelier Verso. Je leest er alles over in mijn blog of neem een kijkje op mijn instagram (@atelierverso_grafischontwerp). 

Geautomatiseerde gestuurde catalogussen

Door mijn passie voor de technische kant van ontwerpen, planning en efficiëntie, kwam ik in 2014 terecht bij ‘geautomatiseerde catalogussen’. Dat is een werkwijze waarbij ik eerst een aantrekkelijk en gepaste ontwerp maak voor jouw catalogus en mij daarna uitleef in het correct koppelen van jouw producttabel aan mijn template. Tja, veel ontwerpers dromen van vrije en conceptuele opdrachten, maar ik hou net van dit puzzelwerk. Wanneer het ontwerp en jouw informatie klaar zijn, is het tijd voor wat magie: met één klik op de knop verschijnen alle afbeeldingen en teksten onmiddellijk op de juiste plaatsen in de catalogus.

Toekomstdromen

Ik wil graag nog minstens 20 jaar verder doen en Atelier Verso laten groeien. Aan dromen en plannen is er dan ook geen gebrek.

Hoewel ik het leuk vind om voor heel verschillende bedrijven te werken, zou ik graag nog enkele klanten vinden in de meubel-, design- of modesector. Mooi ontworpen producten boeien mij immers enorm, zeker wanneer techniek en esthetiek samen komen. Werk jij in die sector? Geef dan zeker een seintje, een persoonlijke interesse maakt het werk immers extra boeiend. 😉

Op zakelijk vlak wil ik Atelier Verso verder uitbouwen met een mooie groep trouwe klanten waar ik lange tijd mee kan samenwerken. Daarbij wil ik graag samenwerkingen opstarten met andere zelfstandigen. Als ik echt mag dromen is dat misschien zelfs in een eigen bureau, of binnen een creatieve co-working plek die ik zelf wil opstarten.

En uiteraard wil ik nog heel veel zaken vormgeven en ontwerpen, bijleren en mij amuseren met toffe opdrachten en samenwerkingen.