Catalogi

Maak je catalogus op via automatisatie.
Mooier, sneller en dus ook voordeliger.

Door de jaren heen zijn we dé specialist geworden voor het opmaken en ook het automatiseren van catalogi. We hebben ons verdiept in EasyCatalog, hét programma om je catalogus te automatiseren. Al je data loopt in 1 klik in je opmaak.

2 GROTE VOORDELEN: 

    1. De foutmarge ligt veel lager bij automatisatie.
    2. De opmaak gaat veel sneller, dus je kosten zijn lager en je bespaart tijd.
   

de voordelen voor jou?

Samen met jou denken we strategisch mee hoe we efficiënt kunnen werken.

We werken 1 op 1 zonder bijkomende agencykosten. De kosten zijn lager en we zijn bij het project betrokken van het begin tot het einde. Voor grote projecten werken we samen met een freelance grafisch ontwerper (ook als back-up kan ze inspringen)

We kunnen met het opmaken in EasyCatalog je levertijd en dus ook je kosten halveren.

De foutmarge ligt veel lager bij automatisatie en je verliest geen tijd met het steeds herlezen.

Op lange termijn wordt je catalogus nog goedkoper want je hoeft alleen nog een update te doen.

Met een papieren catalogus creëer je een superhandig overzicht, breid je je klantenkring uit én verkoop je meer. We maken natuurlijk ook een digitale versie die je op je website kan plaatsen. De ideale combinatie.

AUTOMATISATIE

Via de plugin EasyCatalog generen we makkelijk catalogi, prijslijsten en brochures uit jouw database. Dit kan via een PIM-server maar ook makkelijk via een Excel (die je bvb. uit de database haalt). 

Jij verzamelt de data. Wij maken een ontwerp van 1 product via een template. Je kan kiezen hoeveel producten je op 1 pagina wilt. Is de template goedgekeurd, dan loopt de volledige data in de opmaak met één klik op de knop

Je kan teksten, tabellen, grafieken, tekening en foto’s in 1 keer zo laten inlopen en het staat allemaal op de juiste plaats. Dan optimaliseren we nog de opmaak tot in de puntjes zodat alles mooi en duidelijk geplaatst is.

Bij je volgende catalogus is het nog interessanter. Je maakt een update van je excel. wij verbinden de excel opnieuw met de opmaak en alles is up to date.

Natuurlijk kan Atelier Verso je ook helpen met een nieuwe frisse look van je cataloog.

briefing Atelier Verso

HOE GAAN WE TE WERK?

We zetten ons samen voor een kennismakingsgesprek en we kijken we wat de mogelijkheden zijn. Wil je je bestaande cataloog aanpassen of wil je een nieuw ontwerp? Wil je manueel werken of gaan we (semi)automatiseren?

Je kan ervoor kiezen om alles van A tot Z door Atelier Verso te laten doen, of wij doen de input van de data, zetten alles klaar in de template en leren we hoe jullie zelf verder kunnen. We staan ook in voor de analyse en geven advies over de aanpak.

Geen commerciële blabla en rond de pot draaien, maar je krijgt een eerlijk antwoord op al je vragen. Atelier Verso wil je bedrijf helpen groeien en onderscheiden van je concurrent. Een hogere klanttevredenheid resulteert in een hogere omzet.

enkele klanten

Wat anderen zeggen

Hanne Verbaeten
Hanne Verbaeten
2022-06-30
Geverifieerd
Super fijn om met jou te mogen samenwerken Liesbeth! Het voelt voor mij alsof wij de perfecte tandem vormen. Jij vult mijn noden naadloos aan wat het lay-outen betreft van catalogi, brochures en folders. Dit is het werk waar mijn energie minder naartoe gaat. Daarom voelt het voor mij super om iemand naast me te hebben die net goed is in die dingen waar ik wat minder in ben. Bedankt voor jouw flexibiliteit en service, ik vind jou top!!! x
ACV International
ACV International
2022-06-01
Geverifieerd
Nous avons été mis en contact avec Liesbeth pour automatiser les changements des prix des catalogues InDesign de nos différentes marques grâce à des fichiers Excel liés. Un travail très technique et de haute volée que Liesbeth a complètement maîtrisé grâce à son professionnalisme et ses compétences.
Nathalie Lannau
Nathalie Lannau
2022-02-25
Geverifieerd
We werken al 2 jaar samen met Liesbeth voor onze catalogi en POS ontwerpen en we zijn zeer tevreden. Liesbeth werkt met heel veel toewijding aan onze catalogus en nam zelf het project management ook voor haar rekening. Ze is technisch zeer onderbouwd maar ze kan ook creatieve projecten aan. Daarbij werkt ze nog eens snel en is ze punctueel. Een echte aanrader. Nathalie Lannau Trade Communication Manager Samsonite Europe Nv
Relinde Theunynck
Relinde Theunynck
2021-11-04
Geverifieerd
Het was fijn samenwerken met Atelier Verso! Vlotte communicatie en we hadden snel een mooi en kwalitatief resultaat. Goede prijs-kwaliteit verhouding. (RTC Oost-Vlaanderen)
Sylviane Desmet
Sylviane Desmet
2021-10-20
Geverifieerd
Heel tevreden van Atelier Verso. Creatieve en vlotte aanpak.
Christine Bonheure
Christine Bonheure
2021-08-05
Geverifieerd
Ik heb Liesbeth nu al voor een paar projecten professioneel meegemaakt. Ik moet zeggen: wat ze doet doet ze goed, mooi, professioneel én graag. Vooral dat laatste merk je! En ik houd wel van zo'n mensen.
Caro Saavedra
Caro Saavedra
2021-07-09
Geverifieerd
Ik vond het heel fijn samenwerken met Liesbeth. Ze is heel makkelijk bereikbaar per mail/facebook en een videocall om de dingen te bespreken is snel geregeld. Ik ben heel tevreden van mijn logo-ontwerp die ze voor mij heeft gemaakt en sluit een toekomstige samenwerking zeker niet uit! Heel erg aangeraden dus!
Jessy Van Hove
Jessy Van Hove
2021-06-25
Geverifieerd
Snelle en goede service, met duidelijke prijsafspraken. Als ik nog eens iets nodig heb, ga ik graag terug bij Atelier Verso.
Elien Popelier
Elien Popelier
2021-06-03
Geverifieerd

Atelier Verso CommV

Tweekapellenstraat 48
9050 Gentbrugge

0477 911691

info@atelier-verso.be

BE 0780.922.056

@Atelier Verso 2022